Sito del Centro di Documentazione Franco Salomone

 

Franco Salomone

El 24 de marš de 2008 mor a Savona (Lig˙ria, ItÓlia) l'anarquista Franco Salomone.

Havia nascut en 1948. De ben jovenet comenšÓ a militar en el moviment llibertari. Durant els anys seixanta i setanta, amb altres companys, participÓ en la reestructuraciˇ del corrent comunista llibertari dins del moviment anarquista italiÓ. Va fer la vida entre Franša, on militÓ en la Uniˇ dels Treballadors Comunistes Llibertaris (UTCL), i ItÓlia i fou un dels organitzadors de diversos congressos obrers llibertaris realitzats en aquells anys.

Afiliat a la Conferedazione Generale Italiana del Laboro (CGIL, Confederaciˇ General Italiana del Treball), durant els anys vuitanta fou un dels responsables del sector de Sanitat, lluitant especialment entre els treballadors dels hospitals. Entre 1997 i 2003 exercÝ de secretari general del sector de l'Administraciˇ P˙blica de la CGIL.

En 2003 s'afiliÓ a la Federaciˇ dels Comunistes Anarquistes (FdCA). DesprÚs de molts d'anys malalt, Franco Salomone va morir el 24 de marš de 2008 a Savona (Lig˙ria, ItÓlia) i fou incinerat i enterrat a la tomba familiar del cementiri de Savona. El 30 d'octubre de 2010 es va inaugurar a Fano (Marques, ItÓlia) el Centre de Documentaciˇ źFranco Salomone╗ que recull el seu arxiu i el de la FdCA.

Ateneu Llibertari Estel Negre
Palau Reial, 9, 2n (07001 Palma)